Läst i tidningen....

Läste ännu en artikel där den där Dominika Peczynski svarat en orolig vän..  

O ibland undrar jag om hon e så otrevlig som hon låter i det hon svarar folk..??

Hur som helst så var det en tjej som var orolig över sin gravida vän eftersom denna börjat tok-träna o tok-banta så fort hon märkte att hon började lägga på sig några kilon...
Medan tjejen tyckte att hennes kompis allt kunde lägga på sig lite o liksom passa på att äta lite :-)
O det e väl klart att man inte behöver kasta i sig mat o annat bara för att man e gravid, man vill ju förmodligen få bort dem extra kilona när barnet väl e ute sen...
Men samtidigt så kan jag förstå att hon blev väldigt orolig för sin vän, att träna för mycket o dessutom banta under graviditeten e inte såå himla rart emot barnet... Kan ju faktiskt hända saker osv..

Men då svarar den här Dominika...!
Men du - du e inte din kompis mamma. Du behöver inte bry dig om vad hon äter, hur mycket hon äter eller hur mycket hon tränar.
Du kanske tycker att man ska passa på att äta under graviditeten. Fine. Då kan du äta hur mycket du vill när du själv e gravid. Din kompis tycker uppenbarligen inte det. Det e oxå fine.
O framför allt så e det upp till henne o inte dig. Det finns inget mer irriterande än när man e gravid o Gud o alla ska lägga sig i vad man gör. Vill hon ha dina synpunkter så kommer hon säkert att fråga dig. Men fram till dess - var tyst...

Okej...
Jag förstår vad Dominika menar o jag kan hålla med henne till en viss del..
Men om jag hade en vän som verkligen gick in för att banta under graviditeten så hade inte jag varit tyst. Självklart hade jag sagt vad jag tyckte..
Sen e det så att alla vill inte bli stora som hus bara för att dem e gravida o då väljer en sundare vardag - inget fel alls med det..
Men banta..
Då tycker jag att man ska dra öronen åt sig o reagera..! Det kan faktiskt vara farligt o skadligt för barnet om mamman bantar under graviditeten..
O så tycker inte jag att den där Dominika svarar sina läsare så trevligt.. Måste hon vara så otrevlig??
Tänk nu om den här tjejen gör som Dominika tipsar henne om, o håller tyst.. O vännen fortsätter att banta som en tok under graviditeten o det sen händer barnet något..
Hur känner sig den här tjejen sen då??

Jag själv har ju en tendens att gå upp väldigt mycket i vikt när jag väntar barn, men sen så svullnar jag så hemskt mycket o får så himla mycket vatten i kroppen - då e det liksom oundvikligt..
O så har jag ju fått passa på att äta o sen äta det som går ner med tanke på min Hyperemesis som jag lidit av.. Men jag har även vänner som tänker på sin kost o håller sig i form under graviditeten på ett sunt sätt, för att slippa gå upp massor i vikt.
O det säger jag ingenting om...

Men detta e ju en annan sak..!
Tycker jag i alla fall... Jag hoppas inte att den här tjejen håller tyst, utan istället berättar för vännen vad hon egentligen gör mot sitt barn...
Sanningen kanske gör ont - men hellre det än att barnet ska få lida bara för att mamman inte ville bli för tjock under graviditeten...!

Vad tycker ni? Tänker jag helt galet?

Tjing...



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Irene

Lycklig, sambo & mamma till 3 underbara prinsar..

RSS 2.0