Sooooooooooool....

Ja, det har verkligen varit soligt idag :-)

O eftersom att jag o Martin e barnlediga så har vi försökt att utnyttja tiden väl. Så igår handlade vi en massa bra saker till hemmet, idag har vi oljat altanen samt en del av utemöblerna - vilket var vääääldigt jobbigt, svettigt o tufft.. Men nu e det gjort..
Jag känner mig riktigt stolt över mig själv - jag som annars bara tittar på när alla andra sliter, hahaha..

Vet med mig att jag kommer få sota för detta, så resten av kvällen kommer jag troligtvis att vrida mig i plågor, haha..

Martin åkte nyss till jobbet o jag väntar in min vän Ellen som kommer o hämtar mig o så ska jag hänga hemma hos henne o Erik med några andra ikväll, tills Martin kommer o hämtar mig efter jobbet :-))

O imorrn så kommer våra hjärtan hem igen, soooooooom jag saknar dom när dom inte e hemma.. Däremot så e det oxå väldigt tyst när inte dom e hemma ;-)

Men slänger in en bild på mig tagen igår, då var det oxå väldigt varmt :-))

Ja, jag får allt lite färg :-)) Som tur e så hann jag ta bilden innan jag gick ut igen.. För när jag kom in andra gången så var jag så oerhört svettig att det såg ut som om jag varit på gymmet i minst 4 timmar, hahaha..

Men men, såhär snygg e jag alltså för tillfället...

Nu ska jag hälla i mig isvatten innan det e dags att bege sig mot vännerna :-)

Tjing...

Altanbygge...

Idag har älskling o svärfar påbörjat altanbygget :-) Jag har snällt tittat på innifrån huset..

Mina känslor har varit i gungning idag, så jag har hållt mig hemma med Kasper, vill helst inte träffa någon.. Vet att risken att jag börjar gråta e stor, så låter mina vänner slippa det..
Idag e inte vilken dag som helst, idag e en dag med mycket smärta, dödsdag för lillasysters pappa samt begravning för U-L på jobbet..

Jag har dock suttit o spanat lite på nätet, tittar lite på hur mycket det skulle kosta att bygga en inbyggd garderob i vårat sovrum - jag e väldigt sugen på det..
Försöker hitta sidor där man kan se lite prisförslag, men det e svårt... Antar att man får åka o titta helt enkelt.

Nä, nu ska jag lägga mig o vila lite o titta ut på det fina regnet som inte sviker utan återkommer varje dag...
Härligt :-)

Tjing..

27/4-12 en sorgens dag...

Nu kl 14 var det begravning för våran fina kollega U-L, som hastigt gick bort den 3/4..
Jag hade velat gå, men vet att jag faktiskt inte skulle orka..
Jag e känslig som det e, o med tanke på andnöden som kastade sig över mig när jag fick dödsbeskedet, så avstår jag det. Plus att jag har haft väldigt ont i magen det senaste dygnet, så tror det e bra om jag e hemma o vilar :-)

Men jag tänker på henne, o jag tänker på alla våra kollegor, samt hennes syster o barn med familjer... Det gör ont i mig att dom ska behöva må så dåligt :-(

Livet e verkligen inte rättvist...

Vila i frid finaste Ulla-Lena..!!


Tjing..

Röv unge....

Min ilska vet inga gränser just nu.. När vi åkte till Coop förut för att handla så parkerade vi på "familjeparkeringen", det brukar vi göra..
Barnen hoppade ut o jag med.. Jag hör att en bil e igång så jag säger åt barnen att stanna, vilket dom oxå gör.. Men bilen åker inte, så jag puttar igång barnen, o då jävlar börjar dom köra..
Jag skrek, i ren jävla panik - det var inte långt ifrån att Kasper skulle blivit påkörd..

Jävla snorunge som sitter bakom ratten.. O givetvis blev jag förbannad, gapade lite, varpå ena tjejen öppnar bildörren o skriker på mig????????
What????
E det mitt fel att tjejen bakom ratten nästan körde på mitt barn??

Jag blev så jävla arg.. Jag e fortfarande arg..

Men som tur e så bor vi i Skara, så jag vet redan vem ungen e.. O tro mig, vi kommer se mer av varandra..!!
För det första så var det en familjeparkering, o så länge hon inte har några ungar, så har hon ingen rätt att parkera där o för det det andra så TITTAR man, INNAN man backar.!!!!

Vet inte vad som e värst, att hon har körkort eller att hon e helt dum i huvudet..?!

Nä, nu ska jag mysa med Dexter o fixa nya dagisschema inför sommaren o sen ska jag ordna mammaledighet för Jonas i sommar, hahaha..
Ja, han blir ju 8 år nu o då försvinner hans dagar - o det tänker jag minsann inte bjuda försäkringskassan på, jag ska ha mina stålar :-D

Tjing..

Jaaaaaaaaaaaa.....

Jag har hittat min blivande barnvagn :-)))
Jag har visserligen spanat på den länge, men idag har jag provkört den o jag kan enkelt säga att: JAG E KÄR :-) Den e visserligen svindyr, men lite surfande på nätet o så vips e den många lappar billigare :-)

Jag känner redan nu att den kommer tillfredställa väldigt många av mina behov... :-)

Känner ett glädjerus sprida sig i kroppen..

O när vi var på stan förut så träffade jag en person som inte visste om att jag e gravid o gratulerade så gott, o nu råkar jag veta att just denna personen oxå e gravid - men väldigt tidigt..
Så jag kan ju säga att jag var väääääldigt nära att säga grattis tillbaka - Men personen vet ju inte om att jag vet, haha.. Så hade inte varit så jättesmart..
Men jag klarade mig, phu...

Nä, nu ska jag titta i min fina broschyr från babyproffsen o drömma mig bort en liten stund. :-)

Tjing..

Öf idag....

Idag e jag en arg mamma.... Eller kanske inte, men ibland blir man irriterad på andra föräldrar, när ett barn som säkert e 5 år gammal går på ett snart 3-årigt barn, utan att föräldern säger till - Ja, då blir jag sur..
Skit sur faktiskt..
Men jag e inte den som e den, jag skäller gärna på det barnet om nu föräldern inte fattar bättre.. Men jag ska verkligen inte behöva det..
Ja ja...
Nu e jag hemma o får lugna ner mig.. Blir lunch med älskling o svärfar nu.. Så jag får återkomma senare :-))

Tjing..

Sjukhuset..

Ja, då var vi hemma..

Besöket på sjukhuset gjorde skiiiit ont, måste skaffa mer fett på revbenen, hahaha... Vet inte vad som var värst, att jag fick blotta brösten eller att ST-läkaren var ung o snygg ;-) hahaha..
Hur som helst, så har mitt hjärta förstorats, men som tur e så e det bara några millimeter. Ingen åtgärd nu pga graviditeten, men så fort bebis e ute, så ska jag in igen - då ska dom skicka ner en kamera i min mun o sen sätta ett "paraply" i hjärtat för att sluta hjärtväggen..
Läkaren skulle även informera förlossningen, då detta kan påverka den, som t.ex blödning, hjärtrytm/klappning osv..
Låter typ skitläskigt, men det tar vi då..!

När vi hämtade Jonas idag, så kom han hem på sitt härliga "tonårs" humör, vilket resulterar i en del strider. Jonas o Kasper går ut på framsidan för att leka när Jonas ena kompis kommer förbi - Jonas dumpar Kasper direkt o springer in med sin kompis. Jag stoppar dom o ber dom gå ut på trädgården o leka, tillsammans med Kasper. Det var egentligen inte tänkt att Jonas skulle få leka med en kompis idag o sen hade han lovat Kasper att dom skulle leka.
Sen hör jag massor med gnäll o ser hur Jonas retas med Kasper medans han vän tittar på o skrattar. Så jag öpnnar dörren, ber både Jonas o hans vän att skärpa till sig annars kan vännen gå hem..
Nu leker barnen bra..
Men det jag framför allt vill påpeka e; att jag säger inte att jag e världens bästa förälder, men den här pojken har inga som helst regler, när han kommer hem från skolan så springer han ut, hans föräldrar vet nog oftast inte vart, han ringer aldrig innan han dyker upp o har förmodligen ingen tid som han ska vara hemma, för han kan stanna hur länge som helst.. Igår fick Martin säga till honom flera ggr innan han tillslut gick hem kl 19:30..
Vilket jag tycker e jättesent för en kille på 7 år.
Plus att han kan ränna stan runt... Han e bara 7..
Nu har vi en vän som bor nära dom o h*n säger att det e få barn i området som får leka med den här killen, just för att han inte har några regler eller begränsningar. Om jag säger åt honom så säger han emot mig o skrattar mig i ansiktet.. Sånt e inte ok.!!
Så min fråga e: VAR E FÖRÄLDRARNA????
Sånt här kan driva mig till vansinne..

Nä, nu ska jag sluta tjura, titta lite på teve o sen ska jag börja med maten :-) Blir tacos idag :-))

Tjing...

Dagen idag :-)

Idag började morgonen med ett besök på mvc, där gick det bra.. Det mättes o vägdes.. Usch, jag gillar inte den där vågen alltså :-/
Sen blev det lite pluggande gjort, sen for jag in till stan, träffade Therese o lilla Haylie en liten stund, sen fikade jag med Carro från jobbet..
Det var mycket trevligt, skönt att få prata av sig lite ang U-L oxå.. Det e många känslor o tankar.. O eftersom jag knappt kan sova på nätterna eftersom jag oftast drömmer om U-L, så blir det att man vaknar, fylld med olika känslor..
Men dom som mött U-L vet att hon var väldigt andlig av sig, så jag o Carro sa det att hon troligen e kvar hos oss.. Många känner hennes närvaro..
På ett sätt hoppas jag att det e så - hon sa alltid att hon skulle bli kvar :-) O om hon e kvar hos oss så tror jag att hon trivs med det :-)

Sen hämtade jag barnen, vi gick förbi jobbet medan vi väntade på att Martin skulle komma o hämta oss. (jag kan inte gå för långa sträckor pga foglossningen)
Det var trevligt på jobbet, träffade många glada ansikten både bland personalen o de gamla :-)

O jag saknar jobbet massor :-(

Imorrn e det dags för ännu ett besök på Fys. lab, så jag håller alla tummar o tår för att det ser bra ut.. Vill helst inte göra något ingrepp i hjärtat förrän bebis har kommit ut..
Men nog e jag orolig.. Det blir väl så..

O igår var jag hos Dietisten o pratade lite om Kaspers matvanor - han e ju som sagt ett väldigt envist barn, så han äter inte allt, ingen kladdig mat, inga röror, inte blandad, inget kött förutom köttbullar o korv, ibland kan han äta hamburgerkött. Han äter inte potatis/potatismos.
Däremot äter han gärna gurka, majs, paprika, äpple, päron, banan, vindruvor, clementiner o morötter - men tyvärr e inte det någon "fet mat" direkt...
Men jag fick lite tips o råd, så jag hoppas att vi ska kunna öka hans kilon lite nu..
Han blir 3 år om ca 2 månader o han väger 12,5 kg.. Så han e rätt liten..

Förutom det så e det en lugn vecka.. Ska nog bege mig mot ishallen i helgen då det e "livsnjutarexpo" där, bl a så ska Therese vara där o visa upp sig o sina produkter..

Nä, nu ska jag vila mig lite i soffan, e helt slut i kroppen efter dagens "hängande på stan" :-)

Tjing...

Dagen som gått...

Ja, efter pluggandet o ätandet, så tog jag bussen till stan o hämtade barnen..
Vi handlade o tog sen bussen hem igen.. Jonas hittade en ny kompis i busschauffören, hahaha..
Sen blev det dags för matlagning o tvättning.. O när vi ätit så kom jag på den briljanta idén att städa, vilket givetvis tog musten ur mig, gav mig rejäla sammandragningar, foglossningen dominerade, meen jag fortsatte o nu e jag klar..!!
Jag e helt slut men huset e skinande rent, mina fötter gör fruktansvärt ont o barnen e lagda :-)
Jonas har dock inte somnat ännu, men det gör han nog snart.

Nu väntar jag in Martin som slutar jobbet om en stund.. O så hoppas jag på lite filmtittande ikväll :-)


Tjing..

Idag..

Nu för tillfället så e jag sjukskriven 50% o pluggar 50%, så idag startade jag dagen med en frukost med min vän Iwett, jag var ändå tvungen att bege mig mot stan för att mina "anti må illa - tabletter" var slut..

Efter det for jag hem o har suttit vid datorn sen dess.. Jag e väl inte jättenöjd med mitt arbete, men jag gör så gott jag kan..
Jag börjar faktiskt tröttna på skolan, så då e det väl tur att det bara e ca 4 veckor kvar till jag e klar :-) Men ska försöka hinna med det sista nu i veckan eller nästa vecka, vore skönt att ha det bakom mig.

Idag jobbar Martin hela dagen, så det blir snart en busstur till stan för att hämta barnen, först ska jag bara hinna slänga i mig lite lunch :-)
O sen får jag o grabbarna försöka hitta på något helt enkelt :-)
Har vi tur så kommer svärfar hit o fixar lite på framsidan; Vi lägger grus på uppfarten, lägger plattor från uppfarten till trappan o så bygger vi altan :-)
Många saker på en gång ;-)

O om jag kunde så skulle jag fixa med det här inne som jag vill få gjort..

Men tills dess så kan jag faktiskt lägga ut lite bilder på vårat hem :-))

En del av vårat vardagsrum..

Lilla toan..

En del av köket...

Stora badrummet..


Det kommer kanske fler bilder i framtiden :-) Barnens rum har jag tyvärr inga bra kort på, dom e alldeles för mörka.. Får återkomma med det lite senare :-)

Nu e det dags för lunch :-)

Tjing..

Klädmani...

Ja, jag lider verkligen av klädmani... Jag fullkomligt ÄLSKAR att köpa kläder till barnen o Martin.. Men framför allt barnen, det e sååå kul..
Egentligen köper jag nog alldeles för mycket kläder, men jag tycker att dom behöver det :-) O nu så skiftar barnen storlekar samtidigt, Kasper går in i 98/104 o Jonas går in i 134, o då behövs det verkligen..
O så e det ju så, att dom kläder man tycker bäst om, används mest o blir oftast urtvättade först :-(
Slänger in lite bilder på mina senaste köp :-)

Till Jonas.......
Chinos..


T-shirt...


Samt en farfarströja o en munkjacka som jag inte har någon bild på än...

Till Kasper.......
Pyjamas..

T-shirt...

samt 3 st t-shirtar o en munkjacka som jag inte har bilder på.. Meen, det kommer :-)
Kasper har så väldigt många byxor nu, så det får jag allt vänta lite med ;-)

O till Martin blev det en t-shirt..

samt en skinnjacka, ett par byxor, kalsonger, en skjorta, strumpor o ännu en t-shirt :-))))
Men dom har jag ingen bild på ännu, men det kommer det med sen ;-)

Ja, jag kanske e lite galen i kläder, men det e vääldigt roligt :-)) O som synes så e jag väldigt förtjust i blått ;-) o grönt förstås, men det blev väldigt lite gröna kläder idag..
O så e jag väldigt förtjust i chinos, så det har mina små grabbar väldigt många i alla tänkbara färger utom rosa..
Jag hatar rosa....
Denna gången blev det ingenting till mig själv.....ovanligt.....NOOOT..
Det e ju inte lika kul, när man ser ut som en flodhäst, hahaha.. Nä, jag får hålla mig till mina härliga mammakläder, o så får jag shoppa massor sen ;-)

Nu ska jag gå igenom bilderna från helgen :-))


Tjing...

Denna helgen....

Ja, denna helgen har vi haft fullt upp.. I fredags tog vi ledigt åt Jonas i skolan, o så begav vi oss till Göteborg o gick på Universeum med barnen, det var mycket uppskattat..
O vi hade väldigt roligt.. :-)
Blev måååånga kort tagna, hahaha...
Sen begav vi oss vidare till Martins kusin Sandra som bor strax utanför Göteborg, där stannade vi över natt för att sedan vara med på deras dotters dop igår :-)
En väldigt trevlig tillställning... Jag älskar dop :-)

O så blev det sent hem igår, så vi köpte med osss lite McDonald´s mat hem.. Sen mös vi framför teven med barnen, med lite dricka o godis :-)

Idag har det varit en väldigt lugn o skön dag.. Mina föräldrar skulle ha kommit o hjälpt oss utomhus men deras bil pajade så det blev inställt. Men Martin har fixat ute i trädgården hela dagen..
Nu sover Kasper middag, Jonas hjälper Martin där ute o jag ska strax åka iväg med svärmor o titta på blommor till rabatten :-)

O imorgon börjar ännu en vecka :-)

Jag växer o frodas, tröttheten gör sig ständigt påmind o jag orkar mindre o mindre.. Väntar dock fortfarande på en ny läkartid ang hjärtat..

Nä, nu måste jag kila, får skriva lite mer sen när jag även kan lägga ut lite bilder från helgen :-)))

Tjing..

Mina påskgubbar :-)

Lägger ut en bild på mina påskgubbar i efterskott :-))



Tror inte att jag behöver säga att et INTE  e jag som har sminkat Jonas ;-)
Han hittade pennan alldeles själv :-)

Tjing..

Lite smått rädd...

Sitter nu o försöker plugga, men blir vansinnig på uppgifterna.. Jag finner inte svaren!!!

O vi har massor med planer i helgen o nu så var min vän Matilda utanför huset o tog emot ett par hänsleshorts som hennes son ska ha.. Men så e hennes sambo magsjuk..
Hon gick visserligen inte in alls, men jag blir ändå nervös att jag ska åka på något, bara för att vi har så mycket planer i helgen - vore såå typiskt mig..

O automatiskt så blir man ju extra illamående, såklart..

Nä, nu får jag försöka tänka på annat... O skippa kaffet helt enkelt ;-)

Måste in till stan idag, måste klippa mig o även fixa till mina naglar om jag hinner... Det dumma gellacket spricker o lossnar - det brukar det inte göra?!

Idag kom även dödsannonsen för U-L i tidiningen, den från arbetskamraterna, så jag behöver köpa tidiningen oxå.. Carro på jobbet var snäll o smsade bilden redan igår..
Snällt av henne..
Den e jättefin.. Men känns fortfarande overkligt..

U-L var en person som man verkligen märkte av, hon hördes, syntes o var ofantligt rolig.. Kommer verkligen att bli tomt där utan henne..
Beundrar kollegorna som orkade sig igenom hela påsken, o som kämpade på trots det hemska dödsbeskedet..

Nä, nu ska jag återgå till mitt skolarbete, måste bli klar snart..

Tjing..

Tråkiga nyheter..

Jag har även fått tråkiga nyheter det senaste..

Carro på jobbet ringde o berättade att en kollega helt plötsligt ramla ihop o avlidit :-(
Jag har givetvis varit väldigt ledsen, speciellt då detta e en kvinna som jag arbetat väldigt mycket med o haft väldigt roligt med.. Det känns väldigt overkligt o ofattbart..
Jag har svårt att förstå att jag inte kommer att träffa henne igen.. Jag träffade henne bara några dagar innan hon gick bort..
Jag tänker mycket på hennes barn o deras familjer.. Jag blir påmind om att livet e kort o att man måste ta vara på det så gott man kan..

Vila i frid fina U-L... Jag saknar dig..!




Tjing..

Ny dator :-))

Idag har vi äntligen köpt en ny dator, så nu hoppas jag kunna blogga mera :-)
O tyvärr så har ju även mina studier blivit lidande, så jag har en del att ta ikapp... Men snart e det slut, bara ca 4 veckor kvar tills det e examen :-D
Sååå skojsigt..

Idag har jag varit på Blingoparty, heeelt i min smak.. Så det blev en del handlat; tröja + byxa till Kasper o tröja + byxa till Jonas :-)
Jag e mycket nöjd :-) o några kr fattigare, hahaha...

Förutm det så mår jag hyfsat bra.. Illamåendet kommer o går, men inget som jag inte kan stå ut med.. Foglossningen däremot e inte ok - jag e lite av en fånge i mitt eget hem.. Jag kan ite gå längre sträckor, så om jag ska till stan så måste jag få skjuts..
Idag var jag på stan med min lillasyster Sandra, o det fick jag sota för när jag kom hem sen.. Det har dock lättat lite nu under kvällen, men jag var tvungen att lägga mig en stund på e.m..
Meen jag har ju hellre denna foglossning än mår som jag gjorde med Kasper :-)

Jag växer o frodas, kan man väl säga.. Har ju kommit rätt långt i graviditeten o det e full rulle i magen nu, haha.. Vet inte riktigt vad bebis gör där inne - Volter skulle jag tro ;-)
Tröttheten smyger inte med sin frånvaro, utan det gäspas ständigt.. O nästäppan blir värre o värre, så jag spenderar många vakna stunder under nattens gång..

Vi har även påbörjat ett altanbygge, o det ska bli helt underbart när det e klart :-))

Så, detta e lite som hänt det senaste.. Nu ska jag o älskling titta på film, så jag får skriva mer imorrn :-))

Tjing..

Irene

Lycklig, sambo & mamma till 3 underbara prinsar..

RSS 2.0