Smyckesparty i kväll....

Ja, då e dagen här :-)
Inte många timmar kvar nu tills alla fina smycken dukas upp här hemma.. Jag o Jenny ska fram på stan en sväng innan o handla lite.. :-)

O så e jag lite irriterad idag..  :-(
Dem som känner mig vet att jag verkligen längtar efter något nytt boende.. Vår lägenhet e jätte fin men det ligger illa, plus att jag blir så j*a trött på att lägenheten e utrustad med bara 2 garderober, i en 4:a.. Hur f*n e det tänkt att 4 personer ska kunna bo här men bara ha 2 garderober??
Jag e så trött på att jag får slåss för livet varje gång jag ska ta fram något eftersom allt bara rasar över mig...
Nä, idag e ingen bra dag...
O inte hjälper det att jag låter min tjurighet gå ut över Martin, det e ju knappast hans fel att vi inte har några garderober..
Ja, man skulle ju kunna köpa några garderober, om man hade lite plats för dem, men nä.. Inte det heller...
Svärfar var här igår o vi pratade lite om vad vi vill med lägenheten.. Förstår om han blir lite trött på oss oxå..
Först skaffar Martin e 2:a som han tokrenoverar o lagom när han e klar så flyttar jag o Jonas in, så då fixade han ett rum till, som han gjorde i ordning.. Så då bodde vi i en mini 3:a, som var jätte fin..
När vi bott där 1 år så blir vi med barn o vill ha större, så då hittar vi den här 4:an o han så gott som bor i vår lägenhet medans han renoverar, ca 1 månad..
O nu har vi snart bott här 1 år o då vill vi flytta igen... Till något som han förmodligen får hjälpa oss med igen..
Men han e en ängel som hjälper oss...
Så han skulle se vad han kunde göra åt saken, kanske kan vi få igenom ett byte :-) Vi vill bo bortåt Gällkvistskolan, vi trivs där borta...
Här e det alldeles för centralt, inge kul alls..

Nä, jag får ta o rycka upp mig lite..
Men ibland blir det bara så tydligt hur lite plats vi har för all skit.. Men men...!

Nu ska jag ringa Jenny o se om vi ska bege oss utåt, vore skönt o få det gjort.. E ju snart dags för lunch oxå :-)
Tjing..!

Såååååå kuuuul :-)

Shit så kul jag har haft... Går inte att beskriva - ren glädje.. Jag hade ingen aning om att det var sååå kul att spendera massor med pengar :-)
Här kommer dock en bildbomb :-)

                    
Här hämtar vi upp             Nu e det nära :-)
fina Erica :-)

          
Kön bakom oss :-)             Kön framför oss, måste sägas att
                                          den rundar det vita huset på höger sida :-)

          
Agneta o Erica i kön:-)      Nu e vi snart inne :-)

         
Fina Erica shoppar..         O lilla jag :-)

       
Ericas o min kundvagn.    Vid kassorna... :-)

Vilken underbar dag vi hade :-) Jag e sååå nöjd... Har redan börjat planera nästa resa..... :-)

O så en bild på Kasper fina jacka som köptes i Ullared :-)
 Såå fin...!

O så ett par jätte fina örhängen som snälla Erica gjort till mig :-)
 
Rar du e gumman...

O så en bild på fina Kasper i en av sina nya bodys :-)


O så var min älskling o tatuerade sig i morse...
Såååå fint blev det... :-)


Nu e det middag med svärfar o Idoltittande...
Tjing..!

Underbara Jenny :-)

Här i bloggen så skriver jag nästan allt som händer mig, ja t.o.m mina djupaste tankar :-) O så har jag glömt bort att skriva att min underbara vän Jenny gett mig en cykel... Hahaha...
Så charmig hon e... :-)
Tack, underbara Jenny... Du e bäst... :-)

Idag har jag haft besök av vännen Camilla o hennes lilla dotter Josefin som e 10 månader, såå söt.. O så kom även vännen Eva hit på sin lunchrast, så trevligt så... Tyvärr så hinner man inte umgås så ofta med en del vänner som man skulle vilja..
Med mig o Erica e det så enkelt eftrom våra barn e lika gamla, o så leker ju Jonas o Emilia så bra ihop :-) o så e det trevligt när man har varsin liten knodd som tar tid :-)

O om en liten stund ska jag följa med min lillasyster Sabina till försäkringskassan o så ska jag ta ut lite stålar till i morgon :-)
Såååå kul..
Har dock blivit lite ändringar sen sist, det blir ingen bussresa som det var tänkt, utan vännen Agneta blev oxå sugen när jag berättade om min o Ericas torsdag, så hon ville med.. Vilket resulterade i att det blir en härlig bilresa för oss 3 :-)

O så måste jag lägga in lite bilder...!

Kaspers nyinköpta jätte fina overall :-)


O så lite andra bilder förstås :-)

En namnskylt som jag gjort på Öppna förskolan o som ska hänga där....

Mycket fin :-)

O så lite bilder Kasper :-)
                         
Glad :-)                                 visar tungan :-)                   Börjar bli riktigt trött på mitt plåtande nu..


Nu har jag varit iväg en sväng med lillasyster Sabina o snart ska jag väl börja med kvällsmaten, har bara så svårt att komma på något att laga..
Vi har allt man kan tänka sig i kylen o frysen, men ändå kommer jag inte på något gott..
Funderar på om jag ska bjuda hit vännen Jenny i kväll på lite mys, Martin ska ju iväg o träna strax.. Sista träningen nu, sen e det uppehåll någon månad, blir skönt att ha Martin hemma... :-)

Nä, nu ska jag bege mig ut i köket o fundera ut något gott.. Men innan dess så måste jag lägga ut en liten bild på min älskling..
Nu förstår ni varför jag känner mig så trygg - det e ju inte alla som lever tillsammans med spindelmannen :-)


Tryggare kan ingen vara, än Irenes barnaskara :-)
Tjing..!

Ullared :-)

Så om allt går som det ska nu, så beger vi oss (jag o vännen Erica) till Ullared på torsdag. Ska bli spännande... Antar att det kommer att vara fullt av folk där, men vi har ju ändå ingen tid att passa den dan, får ta den tid det tar :-)

Idag har jag o Jonas lekt med Erica o barnen, det var kul.. Har även kommit på vad Jonas ska få i julklapp :-)
Först var vi på Nockes o fikade, sen drog vi vidare till lekparken så barnen kunde springa av sig lite energi.. Sen var det dags för ett besök på Ugglan - o jag kom hem med 2 pennor, ett anteckningsblock o en ny almanacka för 2010... Nice..!

Annars har dagen varit lugn....

I morgon ska vi fika med Jeannette o Magnus, åka o storhandla o så ska vi till Öppna förskolan med med Erica o barnen...
Blev mycket Erica i detta inlägg, hahaha..!

Nu sitter jag o Martin o tittar på "King Arthur", mycket bra film faktiskt.. Jag brukar inte gilla dessa krigsfilmer.. Det gör liksom ont i mig o veta att det faktiskt fanns folk som levde på det sättet förr.. :-( Stackars dem..!

Nu ska jag återgå till Martin...
Tjing..!

Min kärlek... :-)

Nu har min fantastiska Martin åkt iväg till KSS för att hämta medicinerna o apparaten till Kasper... O jag sitter i soffan, Kasper ligger i babygymmet o Jonas duschar..
O innan Martin åkte så kom han in i Kaspers rum där jag stod o vek kläder o så gav han mig en sån där stor kram, en sån där kram som man inte vill släppa taget om..
Man behöver verkligen en kram ibland.. Tänk att en kram kan värma så mycket, mysigt...!

Idag ska jag försöka få tag i Jenny, vi måste inhandla en present till fina Ebba idag :-) Ska bli jätte kul att gå på kalas... Jag e en riktigt kalas människa :-)
Det kanske e så att jag borde skaffa en sisådär 10-15 ungar, så att jag kan ha kalas hela tiden :-)
O imorrn så funderar jag på att gå till Öppna förskolan en sväng med Kasper, så kan Martin o Jonas hitta på något kul.. :-)
Ska kolla med vännen Erica om hon ska följa med...!

Nu ska jag allt glo runt lite på nätet, har ju en hel del bloggar att besöka :-)
Tjing...! 

Helg :-)

Idaga skulle jag o Jenny ha åkt till Ullared, men det blev inte så :-(
Men tur var väl det för i morse så ringde jag till sjukvårdsrådgivningen o frågade lite ang Kaspers hemska hosta..
Dem tyckte att vi skulle åka in till akuten direkt, sagt o gjort.. Väl där så konstaterades att han hade lite astma (dem kallade det något annat, eftersom att en gång e ingen gång men upprepade ggr då blir det astma) men så sa han att Kasper förmodligen skulle få detta igen eftersom jag har astma o i så fall kan vi kalla det för astma..
Han fick inandas lite Ventoline (samma medicin som jag har) o så fick vi recept på en inhalations apparat o Ventoline o Pulmicort som han ska ha 1 dos av varje 4 ggr dagligen i 3 dagar o därefter 1 dos av varje 2 ggr dagligen i 14 dagar..
O så hoppas vi att det ska bli bättre...
Men jag blir lite sur för vi har varit på VC 2 ggr dem senaste 2 veckorna pga hans jobbiga hosta. Första gången så var Martin där med honom o då åkte han hem utan någonting, andra gången var det min tur o då fick han Bricanyl, som egentligen inte har någon direkt funktion.. Det hjälper lite men inte så bra som dem andra 2 han fick nu..
Det e ju tur att man har modersinstikten...!

Tyvärr så var apoteket stängt så vi kunde inte hämta ut varken apparaten eller medicinerna så Martin får åka en sväng till KSS i morgon o hämta ut dem..

Tycker inte om detta alls... Jonas har oxå haft besvär av förkylningsastma, dock var det länge sen sist, tror inte han haft det dem senaste 2 åren, men det e jobbigt när dem e så små.. :-(
Inge kul alls..

O så var Jonas iväg på spökvandring med David o Isabelle idag (Jonas fick leka med dem när vi var inne med Kasper, såå snällt) Dock blev den inte så längvarig eftersom Jonas o Isabelle blev såå fruktansvärt rädda, så David gick hem med dem..
Det var inte meningen att varken jag eller Martin skulle gå, men så ringde min vän Ullis o frågade om jag kunde följa med henne, sagt o gjort..
O vad kan jag säga???
Inte riktigt rätt ämne i alla fall.. Handlade typ om svininfluensan, döden, vaccinet, en JÄTTE spruta o ett gäng zombier.. E ju inte många barn som kommer vilja ta vaccinet i alla fall.. Inte så smart kanske..
Men men..!
Jag kan i alla fall förstå varför barnen blev rädda...
Det var väldigt många barn som grät o var jätte rädda :-( blir nog en hel drös med barn som kommer sova dåligt i natt...!

I morgon e det dags för kalas, min vän Maries lilla Ebba blir 2 år :-) stora tjejen nu ju..!
Ska bli jätte kul :-)
O så ska jag o Jonas till kyrkan kl 11, då ska han få sin barnbibel :-)

O nu så har stackars Kasper hostat så han vaknat, Martin matar o jag ska hjälpa till o natta om honom när Martin e klar...
Får skriva mer i morgon...
Tjing..!

Då var det gjort....

Ja, då har nålen stuckit oss i armen :-( Själv så kände jag ingenting men Jonas fick lite ont, stackarn. Men sen dess har han hittills inte sagt något om det.
Jag själv mår skit idag, jag har en molande huvudvärk o ont i precis hela kroppen, jag hade även svårt att sova pga smärtan i kroppen o så frös jag så oerhört mycket.
Men jag kom upp i morse o fick iväg Jonas till dagis o det var det viktigaste.. Ska snart väcka lillprinsen o sen lägga honom i vagnen o sen hämta Jonas på dagis..

O igår var vi på Emilias 5 års kalas, det var jätte trevligt.. Barnen lekte så fint o så dansade dem så himla sött..
Tyvärr fick jag inte med min kamera men kanske kan smuggla in några bilder lite senare :-)

O mina fina prinsar, skulle vilja hitta på något med dem, men vad?
I morgon ska Martin ta med Jonas till badhuset en sväng, det blir kul för dem.. Jag o Kasper får väl ta en promenad :-)
O så kommer David o Isabelle hit en sväng i eftermiddag, o mina systrar oxå :-) Det blir riktigt trevligt..

Nu måste jag börja göra oss i ordning innan hämtningen av Jonas.. Min stora kille har haft gympa idag :-) Kändes jätte konstigt att stå o packa gympapåsen igår... Men kul o det ska bli riktigt roligt att få höra vad han tyckte, han älskar ju allt sånt :-)

Tjing..! 

Gör jag rätt??

I morse efter att vi lämnat Jonas på dagis, så gick jag o köpte tidiningen o läste följande:

    Vi vet för lite om både svininfluensan o om vaccinet.. Det finns risker med båda.
Alla läkemedel, o naturmedel oxå för den delen, som har effekt har oxå bieffekter. Pandemrix har i studier visat sig ge lindriga o övergående biverkningar. Men i mycket sällsynta fall har vaccinet gett allvarliga biverkningar som Guillane Barrés syndrom.

(Guillian Barrés syndrom är en sjukdom eller ett tillstånd som orsakas på grund av inflammation i perifera nerver. En typisk person som lider av detta syndrom upplever stickande känsla i benen och händerna och även vissa patienter kan förlora rörelser i armar och ben i kroppen.)

Ingen kan säkert säga hur svårt svininfluensan kommer att slå. Har vi tur sveper den över oss utan att orsaka fler dödsfall. Men risken finns, att den, likt spanska sjukan kommer tillbaka i en andra våg till våren o e ännu dödligare.
Jag förstår dem som hoppas klara sig från smitta o slopar vaccin.
Men vaccin dödar inte, det gör svininfluensan.
I Sverige har 2 personer dött, redan innan smittspridningen tagit fart. I lilla Norge räknar vi nu 7 dödsfall.
Jag chansar inte med mitt och andras liv.

Så idag efter att jag hämtat Jonas från dagis, så ska vi till Vårdcentralen o vaccinera honom, o jag går i morgon o vaccinerar mig. Martin får dock vänta tills v.49..
Dem tar ju bara riskpatienter nu o eftersom både jag o Jonas lider av astma så får vi först...

Men nog e jag skraj..
Samtidigt så försöker jag lita på sjukvården. Känns läskigt att vaccinera Jonas, tänk om han skulle drabbas av GBS, då e det mitt fel..!
Men tar han inte vaccinet så kanske han riskerar att bli jätte sjuk i svininfluensan.. Han har det ju jätte jobbigt när han bara har en vanlig förkylning..
Men men, nu har jag i alla fall tagit steget :-/

O efter att vi varit där så ska vi shoppa present till Emilia, jag tror att vi gör som vi brukar.. Jonas får välja present, blir så svårt om jag ska göra det.
Det finns ju typ bara 1 miljon leksaker som en 5-årig flicka skulle gilla att leka med..

Nä, ska väcka lilleman nu, han behöver äta innan det e dags för hämtningen av Jonas...!
Tjing...!

Dem tar

Jag e sååå bra :-)

Oj oj, vad bra jag e :-)
Spinningen var helt fantastisk, så himla kul att sitta upp på cykeln igen... Känner mig redan taggad för ett nytt pass :-) gärna i kväll hihi..!

Idag har jag o Kasper varit på vårdcentralen pga hans jobbiga hosta... O som jag redan visste, så åkte vi hem igen med nyköpt Bricanyl. Så nu hoppas vi att hostan blir bättre..
Det har ju i alla fall alltid fungerat för Jonas :-)
Sen hämtade vi Jonas på dagis o tog med honom till Öppna förskolan en stund.. Tyvärr var det inga barn i hans ålder som var där, men vi pärlade lite :-)

O så lagade jag en god middag till oss när Martin kom hem från jobbet.. Potatiskroketter med marinerade fläskkotletter o hemmagjord svampsås o så en stor skål med sallad till, såååå gott...!
Jisses vad duktig jag har varit idag....

O medan jag var på spinningen så tog Martin lite kort på Kasper när han ligger på mage i våran säng :-) Han brukar sällan ligga på mage eftersom han blir helt tokig då, men idag gick det tydligen bra :-)
                           

S duktig han e :-)
Ja, han måste ju börja ligga på mage ifall han ska kunna rulla runt snart :-)

O när jag la Kasper idag, så var han sådär söt som bara han kan vara.. Med stora ögon låg han helt stilla o tittade på sängmobilen när den snurrade runt.. Så ja, jag lägger in en bild på det med såklart :-)

Sååå söt ju...!

Nu e det dags för lite annat bloggande o sen e det dags för sängen.. O på tal om sängen så fick jag sova ordentligt i natt, det var skönt...
I morgon e det dags för kalas, då fyller vännen Ericas dotter Emilia 5 år :-) Jag älskar kalas :-)
Tjing...!

Mycket idag..

Idag har jag haft fullt upp...
O dessutom har jag knappt sovit i natt eftersom stackars Jonas har drömt mardrömmar o gråtit halva natten, så honom har jag kramat o burit runt på...
O så har ju Kasper sin fruktansvärda hosta som gör att jag studsar upp ur sängen varje gång han hostar eftersom det låter så himla vidrigt..
    O så kom min lilla syster Sabina hit idag, vi gick igenom lite grejer ang hennes flytt till syster Sandras lägenhet.. Hon ska hyra Sandras lägenhet i andra hand, så vi var tvungna att se över Sabinas kommande ekonomi..
Sen ut på stan o handla mat o köpa andra hands hyreskontrakt.. 
    O så fick vi även besök av Martins bror Stefan o hans tjej Linda, dem hade köpt lite grejer till Kasper :-) såå rart..
    Sen var det dags för kvällsmat, o lagom när den var uppäten så kom vår vän Johan hit o lånade några filmer o snackade lite ang uppesittarkvällen :-)

O nu sitter jag i soffan med Martin...
Vi försöker titta på Grannfejden, men det e ju så fruktansvärt pinsamt.. Att vuxna människor kan bete sig på det viset, usch man skäms ju...

Blir nog tidig sänggång idag, jag e såååå trött..

O i morgon kanske vi svänger förbi Öppna förskolan efter att vi hämtat Jonas på dagis, hans nyfunna vän Alice kanske skulle dit.. O han vill ju så gärna leka med henne :-)
O sen på kvällen e det äntligen dags :-)
SPINNING, jiiiipppiiii vad kul.. Nu har jag hållt mig borta från gymmet länge nog... E så härligt att slippa den förbaskade förkylningen :-)

Nä, dags för sängen snart, ett litet samtal till bara o sen, sen ska det kramas kudden som aldrig förr.... Sååå skönt..
Nu hoppas jag bara på en god natts sömn :-)
Tjing..!

Söndag idag...

Idag har det varit lugnt.. Kasper e dock ganska dålig fortfarande, hostan vill liksom inte riktigt ge med sig o idag har han hostat tills han spytt :-( inge kul alls...!
     Vid 14:30 tiden så for jag o Jonas iväg på våra cyklar, då åkte vi till Marie på kalas.. Marie fyllde 28 år idag :-)
O där hade vi kul, Jonas lekte med Kim o Markus.. O så kom Jenny dit med Olof som hon e kontaktperson till :-) såå söt..
Efter en stund så begav vi oss iväg till lekparken så barnen kunde springa av sig lite, såå kul.. Vi lekte, gungade gungor, åkte rutschkana o sprang runt..
Vid 17:30 så for vi hemåt, måste ju få i oss lite kvällsmat innan kl blev för mycket..
När vi kom hem så väntade vi in Martin o Kasper som hade varit hos Martins mamma en stund på lite fika.. Sen åt vi kvällsmat tillsammans..

O nu sitter jag o Martin i soffan o tittar lite på alla kanalerna på teve hahaha, tror inte att Martin riktigt kan bestämma sig, just nu pendlar det mellan Ensamma mammor o parlamentet :-)
O jag ska snart prata lite i telefonen :-)
Jag har ju lite planer inför den kommande helgen som måste diskuteras :-)

O så fyller ju Maries lilla Ebba hela 2 år nästa söndag, såå stor nu.. Hon e ju så otroligt gullig o så pratar hon så himla bra. Jag frågade Marie hur det kom sig o då svarade hon att Ebba e ju den enda hon har så det e ju henne hon pratar med hela tiden.. :-)
Kanske ligger något i det...

Nä, nu e det dags att surfa runt lite på nätet innan det e dags för sängen...!!
Tjing..!

Gröt...!

Idag har Kasper provat på att äta gröt :-) en väldigt positiv utmaning.. Han tog liksom tag i skeden o tryckte den mot munnen o slickade i sig så gott han kunde :-)
Såå duktig..
Banangröt, ja ni hör ju hur underbart gott det låter... NOOOT..! :-)
O såhär såg det ut...!
                       
Ganska dålig hållning, men vad kan man begära av någon som e precis 4 månader fyllda :-)

För övrigt så har vi haft en ordentlig dust med Jonas idag.. Jag vet inte om det e lathet eller om det faktiskt e något med snoppen, men han har läckt igenom 5 par kalsonger idag..
Han går ju o kissar men ändå så händer olyckorna... Jag blir galen..!
Det var i alla fall det som allt började med, men sen när han vägrar att lyssna osv så orkar inte jag tjafsa...
O så fortsatte det...
Det hela slutade med att vi blev ovänner o att han fick lägga sig för natten.. Han blev givetvis väldigt ledsen, det högg i hjärtat på både mig o Martin..
Jonas brukar inte bli ledsen särskilt länge men idag var han verkligen det. Men men, vi blev sams innan han somnade, jag vägrar att gå o lägga mig osams..!
Men ändå sitter jag här med dåligt samvete.. E inge kul att bråka.. :-(

Men men, dagen i morgon blir nog bättre.. :-)
Martin ska ta en titt på bordet som Jonas ska få o se om det behöver målas igen eller om vi kan ta hem det :-)
Så stor Jonas känns nu när han ska få ett skrivbord :-)
O så en bild på den stora killen..

O så en bild till :-)

Så fina dem e, killarna i mitt liv...!
Älskar att älska dem här underbara killarna :-)

Nä, nu ska jag kolla in några bloggar o sen e det dags för sängen...
Tjing..!

Helg..

Ja, då blev det inget bloggande igår, men jag orkade faktiskt inte.. Dagen började med att jag o Kasper lämnade Jonas på dagis o sen fortsatte vi till Öppna förskolan o där mös vi en liten stund, innan det bar av till bvc :-)

O här myser Kasper med kompisen Simon :-) Sååå söta dem e...!

O där visade det sig att fina Kasper gått upp 0,5 kg o vuxit 3 cm sen sist :-) duktig kille vi har.. O det märks verkligen på kläderna, storlek 68 sitter helt perfekt o han har även ett par byxor i storlek 74 som sitter sååå bra.. Shit så stor han börjar bli...
Han har även fått kortison mot eksem som han har i ansiktet, halsen, armarna, ena fingret, ryggen o på benen.. E ju inga större områden men ändå.. O så köpte vi Miniderm oxå eftersom han har blivit så torr..
O Martin hade ju oxå eksem som liten, så det e väl därifrån det kommer...
Så vi fick en liten linda som vi lindar hans högra hand med eftersom han så gärna vill ha pekfingret i munnen o det e väl inte så jätte bra när hela fingret e inkletat i kortison..

O våran lilla prins blev 4 månader igår :-)

Efter besöket på bvc så gick vi hem o åt, sen kom Martin o Jonas hem o så var det dags för fredagsmys :-)
Martin lagade god mat o så dukade vi upp med lite godis o dricka.. Sen satt vi bänkade framför teven till Idol..
O ja, det var ju helt klart rätt person som fick lämna Idol...

O så har våran lilla Kasper blivit sjuk, han har en fruktansvärd hosta, stackarn... Låter ibland som om han kvävs när han hostar o ibland så gör han något konstigt ljud efteråt som påminner om hur jag lät under Kaspers förlossning hahahaha..!
Det e sant... :-)

Nä, nu ska jag ta tag i dagen... Har typ inte gjort mycket alls, funderar på om vi kanske ska ta en promenad i alla fall..
Tjing tjing....!

Far & son...

2 av mina prinsar.... :-)

Den 3:e prinsen har inte tid att bli fotograferad, han e inne hos grannen o leker....!

Nu har vi ätit kvällsmat o jag ska strax iväg en sväng till apoteket innan det e dags för den där efterlängtade massagen :-)
Ska bli helt underbart..

O i morgon bitti blir det en sväng till Öppna förskolan, ska ju ändå till bvc med Kasper :-)

Nu ska jag läsa bloggar :-)
Tjing..

Trist.. :-(

Ja, då har jag gjort bort mig..
Jag vet att jag borde ha köpt termobyxor till Jonas i storlek 116 o jag var helt säker på att jag hade gjort det. Jag köpte dem o en jacka för ca 1 månad sen o det satt riktigt bra :-)
Vinterjackan har han ju använt ett tag nu eftersom det har blivit så kallt men i morse slog det mig att det kanske e dags att plocka fram byxorna snart. Så för skojs skull så fick han prova dem....
O dem e för små...!
:-(
Känns jätte kul att jag har köpt byxor för 249:- som e för små o aldrig använda..
Så nu e det bara att köpa nya.!
Jag ringde Martins bror David nu på morgonen o frågade om han kanske ville köpa dem av mig till Isabelle, men det lät som om han tyckte att det var dyrt..
Men jag sa att han skulle smaka lite på det o så kunde han höra av sig sen..
      Jaja, nu har det hänt..
Men jag lägger ut en bild på dem här, ifall någon skulle vilja köpa dem, dem e jätte fina..! O så e dem från HM, jag köper alltid Jonas vinterkläder där eftersom dem hittills inte svikit mig, Jonas har varit varm från topp till tå..
Kanske ska säga att dem e i storlek 110..!


O igår när vi gick till dagis så såg vi en del löv som föll, Jonas ställde sig under ena trädet o sa att det snöade löv :-)
O det var fint minsann :-) O när jag o Kasper begav oss till dagis igen för att hämta Jonas så mötte vi en helt annan värld.. Hahaha..!
Tyvärr så hade jag inte med kameran på morgonen.. Men på eftermiddagen så hade jag det... :-)

Det brukar vara typ brun jord här annars...!

O här brukar det även finnas en trottoar :-)

En av dem fina träden med färgglada löv som föll, såg ut såhär ca 4,5 timme senare :-)

Hm, så kalt det ser ut...

O här inne på gården stod dem 8 st med varsin lövblåsare i måndags....

Känns nog värt nu....

Sen gick vi till Öppna förskolan eftersom det var återträff med föräldragruppen där, tyvärr så hade jag fått fel tid så jag var där kl 13:30 när det egentligen började kl 13:00..
Inte ett dugg pinsamt, nejdå...!
Men på vägen dit så fick vi några fina bilder.... Jag lägger ut lite före o efter bilder...

Före...

Efter...


Före...


Efter....




Okej, nu kanske det räcker med bilder.. Men himla skillnad i alla fall...!
Min vän Jeannette sa igår att det e lite tantvarning när man börjar fotografera naturen haha.. Kanske ska skaffa mig en annan hobby...!

Måste bara tillägga att jag verkligen inte kan dricka kaffet medans det e varmt, har ställt fram muggen på bordet o lagom när jag har skrivit lite o ska ta mig en mun, ja då e kaffet kallt....
Jag lyckas med detta varje gång, snacka irriterande...

O så ska jag lägga ut lite bilder på mig faktiskt.. :-) Fick en kommentar av vännen Erica för ett tag sen o då slog det mig att all min träning kanske faktiskt har gjort nytta :-)
Så då kan jag ju inte låta bli att bli lite stolt över mig själv...! :-)
                                           

Inte så illa pinkat va? :-)
Känns skönt att komma i form igen... Tyvärr så passar ju inte mina gamla kläder i alla fall för då skulle jag behöva hyvla av skelettet eftersom min höft blir bredare när jag e gravid..
Men det gör mig inte så mycket...
Det e väl klart att man vill komma i form igen, men jag har ju fått dem vackraste prinsarna så då e det värt det :-)
O sen e det väl inte så konstigt om man inte ser ut som när man var 15 år.. Herregud, det e 10 år sen o 2 barn senare :-) hahaha...!
Snacka om att dem åren har gått fort :-)

O i kväll e det dags för massage :-)
När jag fyllde 25 så fick jag en helkroppsmassage av Martin o Jonas i present, o idag kl 19:30 e det dags :-) ska bli sååååå skönt..!
O så e det bara 5 dagar kvar till mitt spinningpass, jiiippiii.. Som jag har längtat, e såå skönt att äntligen bli frisk från denna grymma förkylning..!

O så en lite höst bild på Jonas ute bland löven :-) Sååå fin...

O nu e det dags för lite bloggläsning o sen ska jag laga lite lunch :-)
Tjing...


Min vän....

Jag har en vän som för närvarande inte mår så bra, inget allvarligt eller så, men hon e ledsen..
Jag pratade med henne i telefonen igår o hon hade läst mitt blogginlägg o säger; "Just det som du skriver, så kommer det aldrig bli för mig. Min dotter e inte bara min.."
Nä, det e hon inte, o hon e tvungen att dela henne med sin exman.. Men samtidigt så har hon något som Jonas inte har.. En pappa.!
Jonas lider inte av det nu o jag hoppas att han slipper det i framtiden, men man vet inte.. Han kanske kommer känna av det när han blir större..
Hon sa även att "Tänk om hon vill flytta till sin pappa senare i livet, vad gör jag då?"
Ja, vad kan hon göra.. Hennes dotter känner sin pappa o min väninna vet ju vem han e, dem har varit gifta o levt tillsammans i ca 7 år, tror jag..
Om Jonas säger så...?
Då vill han att jag ska lämna honom till en vilt främmande man, jag känner inte Jonas pappa.. Jag kände honom för ca 6 år sen, men nu.. Nä...!
Ska jag lämna min underbara kille till en man som jag inte känner? Om jag säger nej o kanske vägrar så kommer Jonas kanske bli jätte sur o det kan t.o.m bli jobbigt för oss båda..
Så kanske e det bättre att låta honom åka dit, träffa sin andra familj o sen hoppas på det bästa såklart....att han e nöjd med sitt besök där o sen kommer hem till sin mamma för att stanna :-)
         Men jag förstår min vän, hon gillar inte den personen som hennes exman har blivit...
O så delar dem denna fina flicka tillsammans..
Jag vill så gärna kunna hjälpa till eller i alla fall kunna säga några ord som kan vara stöttande, men det e svårt..
Nu ser våra situationer annorlunda ut, helt klart.. Men jag försöker säga vad jag själv tror att jag skulle ha gjort..
Jonas pappa kläckte något bra till mig en gång. Han sa; det var inte såhär jag hade tänkt det skulle bli när jag bildade familj..
Nähä sa jag, tror du att det här var min dröm.. Åh, hoppas jag träffar en kille som jag träffar ett tag o så blir jag med barn o sen ses vi inte mer igen, utan jag lever ensam med mitt barn.
PUCKO..!
Ursäkta mig, men snälla..

Det e svårt.. Man kan inte garantera något.. O det e väl klart att vi inte förväntar oss att bli lämnade ensamma med våra barn, men det blir så ibland..
          Så till min vän..."Bara ca 8 veckor kvar sen kommer J hem, mys med T så länge.. När J kommer hem, så kommer det kännas mycket bättre, o det e inge kul att vara ensam hemma så många veckor.."

Jag kanske inte har den bästa pappan till Jonas men Kasper har i alla fall vunnit en riktig vinst.. Jag e glad för varje dag jag får med Martin, o jag hoppas att jag får leva resten av mitt liv med honom..

Däremot så tror jag att Jonas pappa e en riktig toppenpappa till sin dotter o det syskonet som beräknas anlända i januari..
Men tyvärr så fick Jonas inte det av sin pappa, eftersom Jonas e ett barn som hans pappa inte ville ha. :-(
Det gör såå ont i mig att skriva så.. Hur kan man inte vilja ha Jonas, den finaste av prinsar.. Men jag ville ha honom - han e min prins.. :-)

Det här med att gå mammaledig o ha Jonas på dagis 5 timmar om dagen, e inte bra för mig.. Jag tänker så mycket, det blir ju rena novellerna till blogginlägg hahaha...
          Hur som helst, det e dags för att börja med lunchen snart.. Blir fiskgratäng med mos o räkor :-) inte illa pinkat för att vara ett påhitt av mig :-)

O så måste jag berätta att fotograferingen på Öppna förskolan igår, gick jätte bra.. Blir riktigt kul när jag får hem den lilla lappen om vad man vill beställa :-)
Nu vaknar lillprinsen, så dags att vara social nu...!

Tjing..

Liten har blivit stor....

Min lilla Jonas har verkligen blivit stor..
Idag kom skolkatalogen med posten o jag var bara tvungen att öppna kuvertet, var såå nyfiken...
Jag vet ju redan hur dagiskortet ser ut eftersom jag fick hem det redan förra veckan, men ändå...
O vet ni vad jag får se när jag slår upp katalogen?
Detta...!

O om man tittar på dem 3 killarna längst upp till höger, så ser man detta..:

Jonas fullkomligt äger kortet..
Han sitter så självsäkert med armarna kring killarna, han har ansiktet, minen, blicken, ja hela utseendet..
Mammas lilla kille har blivit en stor cool kille :-)

Jag vill ha den bilden, jag funderar på om man kan ringa till Photomic o fråga om man kan få köpa den bilden separat.. Tänk vad snygg den skulle vara inramad o uppsatt på väggen..

Mitt hjärta slog en volt när jag såg bilden, han har verkligen blivit stor.. Shit, nästa år går han sin sista termin på dagis.. Oj..!
Vart har all tid tagit vägen?
Samtidigt som åren gått fort så känns det som om jag har haft Jonas hur länge som helst.. Jag kommer inte ihåg hur livet var innan jag fick honom.. Visserligen så var jag nog ganska ung när jag fick honom, ja jag var nyfyllda 20 år precis..
O min underbara prins..!
      Jag har egentligen honom att tacka för att jag e där jag e idag, jag hade inte varit här utan honom..
När jag fick honom, så hade jag verkligen ingenting.. Inget jobb, en liten lägenhet o 6000:- i månaden.. Jag fattar inte än idag hur vi lyckades gå runt med mat, hyra, blöjor o allt annat som kostar pengar..
Men vi gjorde det.. O vi hittade 3:an här i Skara när han var ca 4 månader men fick inte flytta in förrän han var ca 7 månader.. O sen hamnade vi här i Skara..
Jag började plugga, jobba o helt plötsligt så hade vi en ekonomi :-)
Ja, det har verkligen inte haft det lätt.. Många ggr har jag undrat hur jag skulle vända o vrida på kronorna så att dem skulle räcka...
O så träffade vi våran Martin, underbara Martin... :-)
Martin gjorde oss sååå glada o fortfarande gör han oss såå glada.. O när vi träffade honom så blev livet som en dans på rosor :-)
O så tack vare Martin så har vi fått såå underbara Kasper.. Som e sååå lik sin pappa hahaha..

Om jag backar 5 år så trodde jag inte att jag skulle ha kommit såhär långt idag.. Jag har alltid haft uttrycket, jag o Jonas mot världen, men det e inte så längre...
Nu e det vi 4 mot världen.. :-)
Jag e så van att ha fått kämpa med nästan allt hela livet o nu, nu kan jag slappna av o bara vara.. Det e underbart men ovant...
       Jag e så oerhört tacksam att jag har fått just dessa 3 prinsar, som verkligen förgyller mitt liv o som jag älskar sååå mycket...
Tänk att en liten bebis kan förändra ens liv så mycket.. Utan Jonas hade jag nog fortfarande hängt runt i Nyköping o partat...
Jonas har gett mig ett liv som jag bara hade kunnat drömma om, han gav mig min familj :-)

Jonas biologiska pappa har en egen familj nu o jag har aldrig bett honom ta sitt ansvar.. Jag ville ha Jonas o jag behöll honom (det bästa jag någonsin gjort) o eftersom hans pappa inte varit med en kvart ens av Jonas liv, så känns det som om Jonas e min, bara min..
O han e verkligen bara min, ingen annan än jag kan älska denna kille såhär mycket, ingen annan än jag kan vara såå tacksam för det liv han har gett mig o ingen annan kan ge honom det jag gett o fortfarande ger honom, för han e min kille, bara min...
O jag e sååå stolt över honom, denna fansastiska kille e min.. O jag har gjort honom till den han e idag o han e tamejtusan den snällaste killen jag träffat..
Jonas e nöjd med att han har en pappa, sen att han inte träffar honom, gör inget för honom.. Han vet att han kan ringa honom ifall han vill o det e han nöjd med..
O så e han så glad i Martin, hans bästa vän o låtsas pappa som Jonas själv uttrycker det..! O han e så glad i Kasper..
Det e underbart att se o jag ska göra allt jag kan för att dem ska känna sig som "riktiga" syskon, för i mina ögon e dem det.. Eftersom dem e mina barn båda två....
Det e svårt att förklara så att andra förstår...
     Men nu sprutar tårarna så mycket att mascaran snart färgar mina kläder...

Måste hinna med en dusch innan jag o Erica ska till Öppna förskolan o fotografera barnen..
Oj oj så man har öppnat sig idag då, vilken tur att det bara e mina vänner som läser min blogg hihi...
Tjing...

Osmakligt....

Jag kan ju inte påstå att det e fint med en tråkig blomväxt i trappuppgången precis utanför min dörr, den bara står där o tappar blad..? Vem har ställt dit den?
Ja, jag vet inte, men lite osmakligt om ni frågar mig..!

Idag har Jonas varit på dagis mellan kl 08:30-13:30 o han var verkligen helt slut när vi hämtade honom.. Jag o Kasper har tagit det ganska lugnt, han har sovit en del men när han har varit vaken så har han varit väldigt ledsen :-( trist när man inte vet vad det beror på...
Men så kom vännen Jenny på besök :-) så vi gick köpte varsin tamed kaffe o så gick vi en promenad, satte oss även i Botan på en bänk o pratade lite, himla mysigt...
E ju sååå himla fint väder idag, ganska kallt men underbart....!

O nu sitter Jonas o spelar lite tevespel o jag dricker lite kaffe o Kasper tittar på när Jonas spelar.. Han e lite gnällig men det får han vara..
Tog lite bilder på pojkarna :-)
Kasper e ju bara såå söt när han ligger i babygymmet o spanar på Jonas..!


Hm, så lång han ser ut när han ligger i babygymmet :-)

Nu e det visst inte gnäll längre från Kaspers sida hahaha, får nog ge grabben lite mat :-)
Tjing..

Middags mys med mina prinsar....

Så mysigt vi hade det vid middagen idag, tända ljus o allt :-)
Det blev naturligtvis lite larvande vid middagen oxå :-) måste ju bjuda på sånt oxå ibland... Hihi... O jag var tvungen att ta fram kameran o fotografera mina prinsar :-)
De e ju sååå fina.. Jag har helt klart världens finaste barn... :-)
(som om inte alla mammor o pappor tycker så om sina barn hahaha) men hur som helst så e i alla fall mina finast ;-)
                           

        

Kasper e riktigt imponerad av Jonas larvande.. O så kom käre Martin o la sig i, därav har Jonas lite sås på hakan, men förutom såsen så blev han så fin på kortet, så jag var bara tvungen att lägga ut det :-)
Nu e det dags för nattning av barnen o sen e det vuxenmys i form av filmen Johan Falk 4:e filmen :-) sååå nice...!
Godnatt....
Tjing....

Seg idag....

Tänka sig att det kan vara såå skönt att sova :-)
      Kvällen igår blev sen, vi åt tacos hos Erik o Ellen o sen var det Danmark-Sverige, haha.. Ja, o det var ju en rolig match, nooot..
E allt lite besviken på den där Zlatan, han gör såå mycket annat bra för Barcelona, men dem ggr han spelar för Sverige, så blir det inte mycket gjort.. Inte lika mycket i alla fall...
Men men, det e min åsikt :-)
      När vi kom hem så la vi barnen o sen satte vi på filmen Johan Falk-GSI, oj oj, vad bra den var då :-)
Min alltid lika pigga sambo somnade såklart intill mig i soffan, men jag såg hela o den var riktigt bra måste jag säga.. Så idag blir det 2 Johan Falk filmer till :-)
      Den här helgen har gått ganska sakta, det e skönt.. Jag gillar när vi e hemma allihopa, det e mysigt.. Annars brukar ju helgerna gå så fort, men kanske kan bero på att vi har sysselsatt oss hela helgen.. Mysigt i alla fall...

I morgon ska Jonas till dagis igen, första gången på 2 veckor, nu e han så frisk han kan bli :-) Så med andra ord så måste jag börja gå upp kl 07 igen :-(
Ja, jag e ingen morgon människa så jag sover gärna liite längre än vad jag ska :-) O i morgon när Jonas e på dagis så ska jag o Kasper bara ta det lugnt, titta lite på teve o så ska jag nog pröva babymassage på honom oxå :-)

Nä, nu e det dags för frukost, Martin har gjort gröt till oss, såå gott :-)
Tjing...!

Hm....!

Natten var ganska jobbig, inge kul alls... Jag fick ligga inne hos Jonas en del för han drömde något obehagligt o skrek, grät o rulla omkring i sängen :-(
O Kasper sov inte heller bra så Martin tog hand om honom, tror att det kan bero på att vi var hos svärmor så sent igår att hans rutiner blev störda..
Vi brukar lägga honom mellan kl 19-20 o då har han precis ätit sista målet för dagen o så sover han ostört till ca 06-06:30 eller längre, e olika..
             Men igår åt han vid ca kl 17 o så somnade han så klart i vagnen på vägen dit o vaknade kl 21:30 o åt o sen var han vaken i ca 30 min o så somnade han i vagnen igen...
När vi kom hem så flyttade Martin bara över honom till sängen medan han fortfarande sov... 

Jag gissar i alla fall att det kan bero på det, jag vet inte... Men han har ju haft sina rutiner sen han var ca 3-4 veckor gammal..
O detta e första gången som den rubbats, vi brukar försöka hålla oss här hemma ifall vi ska träffa folk sent på kvällen...
Ska försöka bättre idag, vi ska ju till Erik o Ellen, men om jag nattar honom i vagnen vid ca kl 19-20, så bör han somna där o kanske kan sova tills i morgon bitti fastän vi flyttar över honom till sängen sen när vi kommer hem...

O så e jag skum idag..
Ena stunden e jag jätte glad o sen vänder det på ca 2 sekunder o jag blir vansinnig.. Som förut när vi städade, så gjorde jag det med glatt humör o sen när jag får syn på Jonas röda tröja som hänger på badrumsdörren, så blir jag galen...
Jag hade bett Jonas flera ggr att ta bort tröjan o lägga den i garderoben.. Så jag tar tröjan o slänger in den i vardagsrummet o blir sur..
Sen kommer Jonas med tröjan o ska vika in den i garderoben o när jag öppnar garderoben så ligger byxor, tröjor o skjortor i en enda stor hög...
Men kul, jätte roligt..!
För jag bara ÄLSKAR att vika o ordna i garderober.. Så där brister det för mig, först blir jag arg men sen övergår min ilska till tårar...
Jag sitter där i min ensamhet på golvet i Kaspers rum o viker byxor, tröjor o hänger skjortorna med tårarna rinnandes ner för kinderna...
     När det e klart i garderoben så tar jag mina tårar o beger mig till Jonas rum o hans byrå.. Där sätter jag mig ner o viker o lägger i ordning hans t-shirtar, linnen o pyjamasar medan tårarna fortfarande rinner...
Sen när jag e klar så sätter jag mig i soffan med en kopp kaffe o berättar för Martin att jag tycker det e jobbigt att det stökas till så i garderoberna o byråarna..
När jag suttit en stund med kaffe koppen så frågar Martin mig lite ang i kväll o jag svarar utan det minsta tecken på ilska eller nedstämdhet.. Utan GLAD...!?
VA??
Lika lätt som jag går från sur till glad o glad till sur, lika trött e jag på att det blir så...

Jag har världens finaste barn o sambo, som jag älskar så otroligt mycket, varför känner jag mig då så låg ibland?
O så får jag så dåligt samvete när jag känt mig lite låg eller när jag blir sur, så då mår jag lite dåligt för det oxå..
Men o andra sidan så kan jag verkligen vara sååå glad o känna mig sååå lycklig..
Sååå irriterande..
Jaja, jag fattar inget i alla fall....

Nu kom svärmor förbi, så jag får vara lite social.. Men ska i alla fall lägga ut en tröja som jag köpte för ett tag sen...
Känns konstigt att ha en sån tajt tröja, jag brukar inte använda tajta tröjor men den e fin.. O så e den varm o väldigt mjuk i tyget... Sååå skön...



O nu e det dags att tömma tvättmaskinen oxå, o så ska den fyllas igen.. Lille Kasper tömde tarmen förut o inte bara i blöjan utan även i resten av det han hade på sig hahaha...
Varav det ena var en vit body men en tiger på o så texten "Pappas tiger", så Martin blev lite besviken när han bajsade ner sig :-)
Tjing...

340 st...

Idag har jag o barnen varit iväg till Öppna förskolan, var väldigt trevligt.. Många trevliga mammor o även en pappa att prata med medan barnen lekte, Kasper sov mest men en ca 30 min var han nog vaken :-)
Tyvärr så fanns inte min nappflaska där idag, så bättre lycka på tisdag i nästa vecka...
O så fick jag veta att på tisdag så e det en fotograf på Öppna förskolan, Jiippiiiiii... Så efter vi hämtat Jonas på dagis så drar vi dit o så ska jag fota barnen...
Så himla roligt.. :-)
Jag läääängtar tills på tisdag nu :-)

O i början av veckan så framkallade jag 340 bilder på oss som jag har liggandes på datorn, o dem kom idag :-)
Sååå kul, så nu har jag ramat in några kort på barnen som jag ska sätta upp i deras rum... O billigt var det oxå, ca 250 kr :-) inte illa pinkat inte....!

Nu sitter jag ensam i soffan o dricker lite bubbelvatten, Kasper vilar o Martin o Jonas har åkt iväg för att fiska :-)
O i kväll så bär det av till svärmor, mat o idol tittande, blir trevligt... O i morgon kväll så bär det av till våra vänner Erik o Ellen, blir tacos o fotbolls tittande :-)
Ja, så helgen e allt händelserik :-)
Det blir ju inte så mycket gjort på vardagarna eftersom Martin jobbar, så när helgen kommer e det väldigt kul att hitta på något..

O i morgon eller på söndag kommer min vän Eva hem från Turkiet, där hon o hennes Johan har varit på semester i en vecka :-)
Ska bli kul o se bilderna dem tagit :-)

Ja, vi vill oxå åka utomlands, men det blir nog inte förrän nästa år, vi vill att Kasper ska bli lite större först.. Men men, man vet inte..
Kan ju hända att vi hittar på något annat nästa år ;-)

Nu ska jag fortsätta dricka mitt bubbelvatten o vänta in att Kasper vaknar.. :-)
Tjing..!

Dem gladaste killarna... :-)

Nu e kl jätte mycket o jag har fortfarande inte kommit i säng.. Jag sitter i soffan o njuter av bara vara jag just nu..
Har allt varit en tung dag med snuva, huvudvärk, ont i kroppen, hosta o tröttheten o så ska man ta hand om 2 barn samtidigt, e inte lätt... Men men, fick en jätte go kram av Jonas innan han somnade o så hann jag med en härlig mysstund med Kasper oxå..
När barnen lagt sig vid ca 20:00 så gick jag o Jeannette en promenad, jag var bara tvungen att få lite frisk luft, blir ju tokig av att ligga hemma o tycka synd om mig själv..

Ska dock bege mig till sängen snart.. Har så svårt för att komma till ro nu när jag e så täpp i näsan, e ju så svårt att somna då, o så bävar jag för att jag ska vakna o hosta osv, inge kul alls...

Men bara måste lägga in några bilder.. Först en bild på hur Kasper ser ut varje gång han tittar på Jonas :-) Sååå söt..!


O så lite bilder på killarna när dem e allt annat än glada, hahahaha...


Hahaha, sååå charmiga dem e... Ibland e det liksom svårt att bli irriterad på 2 st som bara ser söta ut när dem e riktig förbannade :-)
Tänk om jag vore lika söt när jag e förbannad...!

Nä, nu e det dags för mig o min vän nässprayen att bekanta oss lite, kommer ju inte kunna somna alls utan den...
Tjing...!

Fortf. sjuk :-(

Ja, jisses så sjuk man kan bli..
Det e ju tur att jag har snälla barn, jag fick ju sova till kl 12:15 idag :-)
Martin gav Kasper mat vid 06:45 o sen gav jag mat vid 09:00 o då somnade han mitt i maten o sov tills efter att jag hade vaknat :-)
Sååå snäll...
Jonas satt i vardagsrummet, hade tagit fram bord o stol från Kaspers rum o dukat upp värsta frukosten :-) Rostad macka, en skål med kräm o så lite mjölk att dricka till... Så redig så...

O nu kom Martin hem från jobbet, så han har lagt sig i babygymmet med Kasper o sjunger lite o jag ska spela spel med Jonas "Bamses Honungsjakt" Visste inte ens att han hade det spelet o nu när han hittade det så var det helt oanvänt..
Undrar vem som gett oss det?? Men tack i alla fall, ska bli jätte kul att spela det nu... Tror att han fått det i födelsedags present något år. :-)

Nu ska här spelas.. :-)
Tjing tjingeling...!

:-(

Jag e sjuk :-(

Orkar ingenting......

Ska försöka få i mig lite kvällsmat nu....

Tjing..!

Dumma förkylning....

Usch o fy, jag e täpp o snorig om vartannat, jag blir tokig..! Såå irriterande...
Men jag hoppas att det lägger sig snart, härligt nog så har halsen blivit bättre :-) det e skönt, jag hatar att ha ont i halsen...!
     Annars har det inte hänt mycket här hemma idag, svärmor var här innan lunch på en liten fika men annars så har jag o barnen bara varit, ganska skönt det oxå.. Ingen av oss e pigga nu, vi lider ju alla 3 av förkylningen..
O just nu så ligger Kasper med en liten skvätt välling i flaskan o försöker sig på att äta själv :-) duktig kille.. Jonas ligger bredvid o håller ställningarna o berömmer honom hela tiden, såå söt..!
O så får jag passa på att blogga lite :-)

O fina Martin kommer hem om ca 30 min, blir skönt... Jag njuter så när han e hemma :-)
O så pratade jag lite med Martin igår :-) mycket trevligt blev det... :-)
Det roliga var att han hade tittat in min blogg innan kvällen kom, så när vi satt i bilen på väg hem från svärmor så frågade han vad jag ville prata om hahaha, så var den överraskningen förstörd... Han brukar ju liksom inte läsa min blogg så ofta hahaha...
Men men, pratstunden blev bra o positiv, det gillar jag..!

Nä, nu har jag en väldigt gnällig Kasper, så jag måste nog avbryta mitt bloggande i alla fall, får återkomma lite senare....
Tjing.!

Mmm, träning...!

Idag efter att vi varit hos Jeannette o Magnus så bar det av till gymmet med Erica o Sandra :-) Såå trevligt... Vi tränade lite på maskinerna där o så strök vi oss från spinningpasset, kändes inte så bra att ge sig på spinningen eftersom jag e lite förkyld..
Nät vi tränade så fick vi oss även en titt på FYS-passet, hahaha... Ja, det var allt en härlig syn, jag blev helt slut bara av att titta på hahaha...
Jag ska nog behöva drabbas av sinnesförvirring ifall jag skulle skriva upp mig på ett sånt pass hahaha.

O så har vi varit iväg en sväng till svärmor, hennes man fyllde 52 år idag, så vi var där o fikade lite :-)
O nu gnäller Kasper mitt i mitt bloggande, får ta honom...
Tjing....

Sovmorgon....

Ja, det var varken jag eller Jonas som tog sovmorgon idag :-) utan lille Kasper... Han vaknade först vid ca 06:30 o fick lite mat av pappa, sen gick jag upp vid 07:30 o hämtade honom från babysittern, han ville inte vara där...
Jag la honom intill mig i sängen med snutten över ansiktet o vips så sov han till ca kl 10:30 :-) Hade jag vetat att han skulle sova såå länge så hade jag struntat i att gå upp runt 9...
Men han behöver kanske inte sova någon middag idag :-)

Nu har jag o Jonas precis ätit lunch o ska snart bege oss till Jeannette o Magnus, dem ska passa barnen en stund medan jag ska till Mvc en sväng... Så rart..!

O sen har vi väl inga andra planer, vi ska gå förbi Öppna förskolan o lämna en nappflaska som jag beställt men inte blev nöjd med, o så ska jag hämta den andra nappflaskan på fredag eller på tisdag i nästa vecka...
Nu hoppas jag att dem inte krånglar mer, vill ju så gärna ha den...!

O så funderar jag på att kanske strunta i spinningen i kväll, har ju inte mått sådär jätte bra o det e väl inte så bra att träna om man e lite sjuk??
Jag ska rådfråga fina Martin när han kommer hem idag...

O så blir det nog lite mys med Martin i kväll, har en sak som jag så gärna vill prata om :-) Så det får nog helt enkelt bli något gott till middag o kanske något glas vin i kväll o så en bra film förstås...
    Nä, nu måste vi kila om vi ska hinna..!
Tjing...

Hjälp mig, någon.....

Jag vill verkligen göra om min blogg, men jag kan inte :-(
Någon som kan??
Jag gillar att få hjälp..!

Idag fick jag lite sovmorgon, vaknade inte förrän kl 08:30, åh så underbart :-) O nu så har jag precis gjort mig klar för dagen o båda barnen har badat idag :-)
Jonas e så fruktansvärt söt när han klämmer sig ner i Kaspers badbalja haha, något säger mig att vi borde ha ett badkar :-)
O nu sitter jag o Jonas i soffan, Kasper vilar middag, Jonas ritar o jag leker med datorn, dricker bubbelvatten o tittar på teve - bra va?? :-)
    O min fina Martin lämnade ett gulligt litet meddelande till mig på köksbordet innan han gick till jobbet, så rart.. E lite mysigt att få sånna där små lappar ibland, då blir jag glad.... Trots mitt halsont..
O om en stund så ska jag bege mig in i Kaspers rum för att påbörja mitt arbete med att få det lite mer i ordning.. O inte nog med det, nu vill jag måla om i Jonas rum, vill göra något kul med väggarna där inne.. Ska ut o surfa lite sen för att få mer inspiration :-)
Men en sak i taget - Kaspers rum först, för det behöver verkligen en ordentlig omgång..

Ska även ringa min gamla chef idag o prata lite ang jobb i framtiden.. Jag måste ju säga att jag verkligen älskar att vara hemma med barnen, men shit vilken dålig inkomst man har jämfört med när man jobbade - det svider lite..
O med tanke på allt jobb man dessutom har med barnen hela tiden, så borde man få löneförhöjning :-)
Det suger verkligen att det skiljer så mycket i ekonomin, egentligen så e det ju 80% man får, men med tanke på mitt jobb, där man får så mycket extra i Ob-tillägg så går man ju så gott som plus hela tiden..
Så en bra månad så skulle jag kunna tjäna dubbelt emot vad jag har nu, det svider.. Hade varit kul om vi kunnat göra lite mer saker med barnen.. Det finns så mycket som jag vill göra men alldeles för lite tid o pengar, det e trist..

Hahaha, här sitter jag o deppar o vad händer? Jo, Jonas far upp från soffan o börjar härma den där bebis reklamen där bebsien dansar till "That´s the way I like it" hahaha, snacka söt unge...
Ja man ska väl inte gnälla, kanske e det så att pengarna inte alltid vill räcka till o att det finns många saker som skulle kunna bli mycket bättre, men jag har ju helt klart dem 2 finaste pojkarna i världen.. Så egentligen kanske det inte spelar någon roll??
Jag kunde ha haft massor med pengar o ändå inte kunnat bli så lycklig som jag e med mina pojkar :-)

Nä, nu ska jag fortsätta dricka lite bubbelvatten o titta på teve, sen e det dags för lunch o sen ska jag hoppa in i Kaspers rum för att se vad som går att ordna :-)
Här ska rensas o fixas...!
O så längtar jag tills Martin kommer hem, vill krama om honom en stund.. Han e så fin, så snäll o så bra med barnen - en riktig toppenpappa :-)
Tjing...

Jag e sjuk... :-(

:-(
Ja, här sitter jag i soffan med en filt över mig o fryser.. Har ont i halsen oxå :-( jag vet inte men risken finns att jag har fått halsfluss, ska ringa doktorn i morgon o be om en tid.. Vill ju gärna veta med tanke på Jonas o Kasper, vore inge vidare att smitta dem...
       O så har jag försökt mig på att designa min blogg, hahaha.. Ja, som synes så fixade jag en ny bakgrundsfärg, men längre än så kommer jag inte..
E alldeles för svårt för mig :-(
Det e verkligen inte min kväll i kväll...

Vi var som sagt iväg till Patrik o Pernilla tidigare idag, jätte trevligt :-) o så bjöds det på tacos, inte helt fel inte :-)
O jag passade på att hålla lille Dylan en liten sväng, o enda sättet för mig att få honom o le, det var att försöka härma en kamel som äter haha, men han skrattade..
Det gjorde Jeannette oxå haha, jag måste ha sett riktigt snygg ut :-)
       Sen var det dags för en tripp till Axvalls IP för att se Martins sista match för denna säsong, som härligt nog slutade 2-1 mot Mällby... Bra gjort grabbar..!
Det enda som var riktigt irriterande var vädret som skiftade mellan sol, regn o mulet om vartannat.
         Så när vi kom hem så var det mys framför teven med Martin o barnen, vi åt varma mackor o drack varm choklad.... Jätte härligt...!

O nu så har vi lagt barnen o jag o Martin ska titta på sista delen av "Mannen under trappan".. Blir spännande, en himlans jobbig serie som egentligen inte kanske e så bra men som jag bara måste se klart      :-) nästan irriterande..

Ska ringa en vän o se om jag kan få hjälp med resten av designen på min blogg, vore härligt att göra den lite mer personlig..!
Nä, nu e det teve dags....!
Tjing..

Underbara helg...

Nu har min underbara vän Anki o hennes son Alfred åkt hem till Uppsala igen... Det e så himla roligt o träffa dem, o så funderar jag på om inte jag o barnen ska ta oss en tripp dit så snart Kasper blivit lite större..
Jag o Jonas var där förra året då jag fortfarande väntade Kasper :-) var dock ingen lyckad resa med ständigt illamående o kräkningar hahaha...
Men nästa gång, dåå, då blir det skojigt...!
Bara måste lägga in en urgullig bild på Alfred som jag tog idag när han satte sig i Kaspers babygym... Så himla gullig han e :-)


       Den här veckan som kommer ska jag ägna många timmar i Kaspers rum, jag ska få upp lite saker o ändra om lite, e så trött på att det bara står tomt.. Vore så kul om det kom upp lite saker så det syns att det faktiskt bor någon där inne.. (eller ska bo i alla fall)
Han fick ju så mycket fint igår, vill ju få upp det..
Åh, det kommer bli så fint i hans rum :-) Lägger ut lite bilder på rummet sen när jag fått i ordning där inne...!

O senare idag så bär det av till Axvall, då ska vi hem till Patrik o Pernilla o barnen, ska bli jätte kul. E alltför länge sen sist nu..!
Sen har jag ju bivit så dålig på att höra av mig oxå, det finns vissa som t.ex min vän Michis, henne pratar jag ofta med men det e för att det går på rutin, jag har alltid pratat med henne nästan minst 1 gång per dag i 10 år... Så henne ringer jag..! :-)
Men men, ska bli jätte kul att åka till dem o leka lite, jag ska ta med lite av Kaspers saker så han kan roa sig så gott det går :-)
O så ska jag nog passa på att gosa lite med lille Dylan.. Tänk så kul Dylan o Kasper ska ha i framtiden :-) om ca 1 år då dem kan springa omkring o leka lite lätt haha, blir mysigt..!

O min underbara Martin :-) 
I natt vid ca 03:45 så vaknade Martin av att Jonas låg bredvid honom, vilket kanske inte var så jätte bra just i natt eftersom vi hade Kasper i sängen... Så Martin följde med Jonas till hans rum o när dem kom in så fanns det tydligen spöken där inne enligt Jonas, så vet ni vad Martin gjorde ca 04 :00 på natten??
Jo, han byggde en låtsas vägg i rummet, så inte spökena kunde komma åt Jonas.. Hahaha, hur charmigt e inte det... Jag hade nog bara lagt mig bredvid honom o somnat om hahaha...!
Ja, man kan ju i alla fall inte påstå att Martin inte har fantasi :-)

O nu börjar Jonas piggna på sig lite, så i morgon e det dags för dagis igen :-) O nu så har hans längre dagar börjat 08:30-13:30.. Det blir skönt för honom, han tycker ju att det e så kul att få äta lunch på dagis o att få vara med under vilan.. Han trivs ju sååå....

O jag ska lägga Kasper till att sova lite middag nu, han e väldans trött o sen e det nog dags för lite te mot min onda hals...
Får skriva mer sen....!
Tjing...!

Dopet...!

Ja, då var dopet över o vi har kommit hem igen...
Det var jätte fint o det kändes så bra, det var mysigt... Jag trodde att det skulle vara värre men insåg ganska snart att det faktiskt bara var våra familjer o dem vänner som står oss närmast, så jag slappna av ganska snart...!
Jag e verkligen jätte nöjd med dagen...

Så nu e vår Kasper Bror Erik döpt :-)

Har lovat vännen Erica lite bilder här på bloggen... Jag själv tycker att dopet e så privat, så det blir inte så mycket, men några bilder på vänner o själva efterfesten bjuder jag gärna på :-)

Här kommer en bild från kyrkan...
(på pojkarna)

                                          
O så från efterfesten...!

                                              
Jonas o grabbarna räknar                                    Glada Isabelle
o äter bokstavskakor...    
                                    
                                                      
Vännen Anki med                                                  Martin, Kasper o Isabelle...
sonen Alfred & 
bebisen i magen oxå :-)

                                             
Tårtan :-)                                                              Jag, Martin o Kasper öpnnar
                                                                              paketen :-)


                                                       
Jenny o Kasper myser.                                           Kasper med sin fadder Jeannette :-)


                                             
Martin med Kaspers fadder
Magnus...!

Då har jag fått in några bilder från efterfesten i alla fall... :-)
Dagen var fantastisk o Kasper var helt underbar, han bara låg i prästens famn o lekte lite med sina händer när han fick vattnet över huvudet :-) sååå söt..
Jonas var oxå väldigt duktig, han stod emellan mig o Martin o pillade lite på banden till Kaspers dopklänning... Som för övrigt var ljusgröna, vårat tema på efterfesten var grönt :-)
En underbar dag...
      Kasper fick sååå fina dopgåvor, en fond, spargrisar, pengar, fotoramar o mycket mycket mer :-) Tack alla underbara vänner som var där o gjorde dagen så fantastisk...
Ni e underbara...!
 
O så e min vän Anki här med sin son Alfred över natten, blir jätte mysigt. O Jenny kommer hit en sväng o tittar på Körslaget...
    O i morgon blir det besök hos Patrik o Pernilla, ska bli jätte kul :-) var länge sen nu sen vi var där. O lille Dylan har blivit så stor o han hade verkligen förändrats sen sist jag såg honom, måste helt klart ses oftare... O Savannah, sååå söt.. En lite rosa/vit klänning med matchande hårband o hårspännen :-) me like...!

Ja, nä nu blir det Körslaget med familjen :-)

Tack än en gång alla ni för att ni gjorde dagen sååå fantastisk...

Tjing...



Aaaahhhhh.....

Nu smäller det....
Dopet e nära nu....!
Bara 1,5 timme kvar tills vi ska vara i kyrkan.... Aaaahhh, shit....Det e nästan så jag behöver köpa Dimor innan jag går dit hahahahaha...
Nä, skämt o sido, jag e såååå nervös... 
Egentligen e ju det helt onödigt med tanke på att det bara e våra nära o kära som e där.. 
Men men...!

Djupa andetag..........!
Ok, nu kör vi....!
Tjing. 

Paaaanik....

Usch o fy, vad jag e skraj nu... Nu e det nära..! Jag e riktigt nervös att något ska gå fel...! O jag hoppas att jag inte behöver stressa ihjäl mig...
Känns dock skönt att Jeannette e där, hon har liksom en lugnande effekt på mig hahaha..!

Nu ska det bli lite kvällsmat framför teven... Lille Kasper känner nog av min frustration så han lyckas faktiskt inte somna idag (för första gången) o nu har han legat o tjurat en stund...
Får ta honom nu o vagga honom lite, kanske känns bättre då :-)

Har i alla fall varit på Öppna förskolan idag med Erica o barnen, det var trevligt...
Fick dock ingen ny nappflaska som jag trodde utan hon skulle höra av sig i nästa vecka. Hoppas, hoppas, hoppas.!

Annars har jag bara irrat omkring som ett fån idag :-)
Nu måste jag kila, plikten kallar....
Tjing..!

Spinning...

Ja, idag var det spinning medel...
j
ag var allt nervös innan, men det gick skit bra :-) sååå nöjd nu efteråt..! Tänk att det kan kännas så skönt att sitta på en cykel o trampa tills svetten sprutar hahaha... Men men alla roas vi på olika sätt :-)

Annars har väl dagen varit bra.. Jag rymde från sovrummet i natt kl 04:00, jag behövde verkligen sova, var sååå trött o hade huvudvärk så att det kändes som om huvudet skulle sprängas o lilla Kasper låg o snackade som en tok i sängen..
Han gnällde lite o så snackade han, jag undrar allt vem han pratade med haha... Jag tog i alla fall täcke o kudde o la mig på soffan :-)
Så Martin fick ligga där ensam o lyssna..!
Sen vid 06:00 väckte Martin mig o sa att jag kunde lägga mig i sängen istället så att jag inte skulle störas av honom när han gjorde sig i ordning för jobbet, så rart :-)
    O jag har faktiskt mått bättre än jag trodde att jag skulle göra med tanke på huvudvärken...
Fast jag lider ofta av huvudvärk nu för tiden o speciellt på morgonen, tror att det blir så när jag får dåligt med sömn...
O nu har vi ju varit så bortskämda eftersom Kasper sovit hela nätter, så när man väl får vakna på natten så blir jag ett vrak...!

O så måste jag säga att jag har himlans goa vänner, först fina Jeannette som köpte lite kläder till Kasper häromdagen, 1 par jätte fina jeans i storlek 68 o så 1 jätte mysig body i charmiga färger, oxå den i storlek 68 o 2 par sockor... :-)
O så var undebara Jenny här idag med 1 par bruna hängslebyxor, 1 jätte fin body o så gosiga myskläder byxa o tröja i mörk blått :-) oxå dem i storlek 68..
Tack så mycket underbara ni...!

O nu närmar sig dopet, shit vad jag e nervös.. I morgon ska det mesta fixas i lokalen där vi ska samlas efter kyrkan... Blir trevligt...
O jag ska fixa det sista på Kasper dopklänning :-)
E ju skönt att man inte e ute i sista minuten i alla fall hahaha...

I morgon blir det ett besök till Öppna förskolan, ska dit o byta nappflaskan som jag beställt från Tupperwear, (stavas det så?) det fattades några delar.. O så ska Jonas få leka lite :-)
      Nä, nu ska jag vara lite social med Martin, vi tittar på "Criminal Minds"...
Tjing...!

Irene

Lycklig, sambo & mamma till 3 underbara prinsar..

RSS 2.0